Sådan vælger du et hundegitter

Øg sikkerheden med et hundegitter

Med et hundegitter kan du gøre dit hjem sikkert for hele familien – også det firbenede medlem.
Uanset hvor gode venner dit barn og hunden er, er det af og til nødvendigt at adskille de to. Et hundegitter er en nem og sikker måde, at adskille hunden fra rum eller visse områder i hjemmet. Det kan også være en smart måde at give din hund sit eget område i hjemmet, hvor den har ro.

Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du vælger det helt rigtige hundegitter.

Hvad er forskellen på et sikkerhedsgitter og et hundegitter?

I BabyDan producerer vi hundegitre under mærket Scandinavian Pet Design og DogSpace. Alle hundegitre indeholder ordet ”Pet” i navnet. Et hundegitter er højere end et normalt sikkerhedsgitter. Så du kan være sikker på, at uanset hvilken race du har, så kan hunden ikke hoppe over gitteret.

Se vores hundegitre her

Hvor kan jeg bruge et hundegitter?

Ligesom med et almindelig sikkerhedsgitter, kan du også montere et hundegitter mange forskellige steder i hjemmet og med forskellige formål.

Gitteret kan monteres i en gang, døråbning, ved en trappeopgang/trappenedgang eller som rumdeler i et rum. Uanset hvad, du bruger dit hundegitter til, er det den bedste, sikreste og mest praktiske måde, at øge sikkerheden i hjemmet for din hund.

Du kan montere et hundegitter i en døråbning eller en gang, hvis du vil holde din hund væk fra visse områder i hjemmet, som den ikke må få adgang til. Det kan f.eks. være kontoret, køkkenet eller børneværelset.

Hundegitteret kan også monteres i en døråbning, hvis du vil skabe et specifikt område til hunden. Du kan f.eks. montere et hundegitter i døren ind til bryggerset, hvis det skal være hundens rum. På den måde kan du holde den i bryggerset samtidig med, at den kan følge med i familiens gøremål.

Du kan også montere et hundegitter som rumdeler igennem bryggerset, så du og hunden har hver jeres afdeling af rummet, eller bruge gitteret som rumdeler til køkkenet eller en del af stuen.

Et hundegitter kan monteres ved trappens top og bund, så hunden ikke har adgang til at benytte trappen. Det kan nemlig være usundt for nogle hunde at gå op og ned af trapper, da det skader deres ryg og hofter - eller der kan være områder for enden af trappen, som ikke er hundevenlige.

Uanset hvor og hvordan, du vil bruge et hundegitter, så er det en smart og sikker løsning, fordi det er en synlig grænse for hunden, der giver den mulighed for at følge med på sikker afstand.

Sådan vælger du det helt rigtige hundegitter

Når du skal vælge et hundegitter er det vigtigt, at du først måler, hvor bredt det skal være. Det er også vigtigt, at du vælger et hundegitter, der passer til hundens højde.

Hundegitrene fra Scandinavian Pet Design og Dogspace findes i højder på 105 cm, 72 cm og 70,5 cm. Vi anbefaler, at du vælger den højeste model, hvis du har en mellemstor eller stor hund. Så kan du nemlig være helt sikker på, at hunden ikke kan hoppe over det. Hvis du har en mindre hund, kan du sagtens bruge de to lavere hundegittermodeller.

Du kan vælge mellem et presmonteret og et vægmonteret hundegitter. Med et presmonteret hundegitter undgår du at bore huller i væggen eller dørkarmen, når du monterer det. Det er også en fordel, hvis du gerne vil kunne flytte det og tage det med på ferie, eller fjerne det, når der ikke er behov for det.

Det er bedst at vælge et væg-/skruemonteret hundegitter, hvis du gerne vil kunne forlænge det, så det kan dække et bredt område.

Alle hundegitre fra Scandinavian Pet Design og DogSpace er helt uden skadelige stoffer. Så din hund kan sagtens slikke på gitteret, uden at få uønskede kemikalier ind i kroppen.

Lav dit hundegitter om til en hundekravlegård – og omvendt

Hvis du har et Pet Flex hundegitter fra Scandinavian Pet Design eller DogSpace, kan du omdanne det til en Pet rektangulær hundekravlegård, som du også kan købe som en færdig hundekravlegård.

En hundekravlegård er helt genial til din hund, mens den er hvalp, fordi den giver hunden en sikker lege- og hvileplads. Det er smart, når du ikke kan have øjnene på den lille ballademager hele tiden. Med en hundekravlegård kan du være sikker på, at hvalpen ikke kommer for tæt på ledninger og andre ting, som ikke er hundevenlige.

Når din hvalp vokser sig for stor til hundekravlegården, kan du omdanne kravlegården til et hundesgitter. På den måde kan du få glæde af dit Flex hundegitter og hundekravlegård i mange år.

Se vores hundekravlegård i sort 

keyboard_arrow_up