Sikkerhedsstandarder

Sikkerhed er det vigtigste

Hvad er en sikkerhedsstandard, og hvad vil det egentlig sige, at et produkt overholder sådan en? Få svaret og en oversigt over, hvilke sikkerhedsstandarder vores produkter lever op til.

Alle vores produkter har ét formål: at skabe sikre og trygge rammer for dit barn i jeres hjem og på farten. Derfor er det enormt vigtigt for os i BabyDan, at vores produkter lever op til de strengeste sikkerhedsstandarder for at sikre, at produkterne er de sikreste valg for dig og dit barn.

For at gøre det lettere for dig at forstå de mange sikkerhedsstandarder, har vi samlet dem alle i en oversigt herunder. Så kan du for eksempel blive klogere på, hvad det egentlig betyder, at dit sikkerhedsgitter overholder standard EN 1930:2011.

Hvad er en sikkerhedsstandard?

En sikkerhedsstandard er dokumentation for, at et produkt er godkendt af et testinstitut. I BabyDan bruger vi de europæiske, amerikanske og britiske standarder, fordi vi mener, at det er de strengeste og dermed bedste standarder. Når et produkt er godkendt ved du, at produktet er testet på alle tænkelige måder, så det kan klare hverdagens strabadser

BabyDan Testcenter

Liste over sikkerhedsstandarder

Herunder kan du finde en liste over, hvilke sikkerhedsstandarder vores produkter overholder. Du kan bare trykke på et produkt, og så folder informationen sig ud nedenunder.

Vær opmærksom på, at listen kun dækker over vores egne BabyDan produkter. Du kan også finde sikkerhedsstandarden for hvert produkt på produktsiderne.

Alle vores BabyDan sikkerhedsgitre og Scandinavian Pet Design hundegitre overholder sikkerhedsstandarderne EN 1930:2000, EN 1930:2011 og EN 71, som er de strengeste og nyeste europæiske standarder.

For at et sikkerhedsgitter og hundegitter overholder sikkerhedsstandarden, skal det igennem en lang række tests. Det bliver testet for, om et barn kan få hoved, hofter, ben eller på anden måde kan komme igennem sikkerhedsgitteret og risikere at sidde fast i gitteret.

Der testes også for om fingre kan sidde fast eller komme i klemme. Gitteret testes på samme måde for, om tøj, suttekæder og lignende kan sætte sig fast i det. Det kan nemlig udgøre en kvælningsrisiko.

Sikkerhedsgitteret bliver selvfølgelig også udsat for en styrketest, hvor det testes for, om det kan holde til, at et barn løber med fuld fart ind i det. Det skal gitteret kunne holde til, uden at det vælter eller rykker sig.

Ved styrketesten tjekkes der også for, om der falder små dele af gitteret, hvis barnet rykker i det eller skubber til det. Det skal gitteret kunne klare uanset hvor meget og hvor hårdt der rykkes i det.  

Det skal have en højde, så barnet ikke kan kravle over det. Det testes også for, om barnet kan få fodfæste.

For at overholde sikkerhedsstandarden skal sikkerhedsgitteret også overholde en lang række krav til det materiale, som det er lavet af. De krav og tests findes under sikkerhedsstandarden EN 71.

Børn putter alting i munden, og derfor bliver sikkerhedsgitteret også testet for tungmetaller og andre sundhedsskadelige stoffer. Dit barn skal nemlig kunne sutte på gitteret uden at få uønsket kemi ind i kroppen.

Vi tester alle vores sikkerhedsgitre i vores eget BabyDan Testecenter. Hvis du vil vide mere om, hvordan vi tester gitrene, kan du klikke på knappen herunder og lære meget mere om BabyDan Testcenter.

BabyDan Testcenter

 

Alle vores foldbare BabyDan babybadekar overholder sikkerhedsstandarden EN 17072, som er den strengeste og nyeste europæiske standard inden for babybadekar.

Vores badekar overholder sikkerhedsstandarden, fordi de er blevet testet for alt det, som badekarret kan blive udsat for i brug.

Det er testet for, at hovedet ikke kan sidde fast nogen steder på eller i badekarret. Intet fra kroppen kan blive klemt nogen steder. Der er ingen små dele, som barnet kan blive kvalt i, og der er ingen kvælningsrisiko.

Alle badekar er også testet for, om de kan glide, tippe eller vælte med vand i, hvis man skubber til dem. Badekarret er også testet for, om det tipper, når man hælder vand i.

Det er også blevet testet for, om det går i stykker eller taber dele, hvis det tabes på gulvet. Vores badekar er foldbare og derfor er de blevet testet, at det kun er voksne, som kan folde det ud eller folde ned sammen.

Der er også testet for, at badekarret ikke kan folde sammen af sig selv, og om det holder formen under pres. Det er blandt andet testet ved, at en tung bold af stål løftes op i en bestemt højde over badekarret og tabes ned i det 10 gange.

På den måde er man sikker på, at badekarret holder sin form og ikke går i stykker. Det skal nemlig kunne holde til, at et barn hopper i det.

Badekarrene testes også for, om de kan holde til høje temperaturer og om de kan holde til et hurtigt temperaturskifte uden at blive påvirket. Det testes ved at skolde badekarrene.

Som alle andre sikkerhedsstandarder indeholder denne standard også en kemisk test. På den måde er du sikker på, at badekarrene ikke indeholder nogen former for sundhedsskadelige stoffer eller farlig kemi.

Alle vores BabyDan badestøtter og skamler overholder sikkerhedsstandarden EN 17022:2018, som er den strengeste og nyeste europæiske standard inden for badehjælpemidler.

Vores badestøtter og skamler overholder sikkerhedsstandarden, fordi de har gennemført en lang række tests for alt det, som de skal kunne klare at blive udsat for i brug.

De er testet for, at fingrene eller andre dele af kroppen ikke kan blive klemt nogen steder. Der er ingen små dele, som barnet kan blive kvalt i, og der er ingen kvælningsrisiko. Vandstanden må ikke kunne få badestøtten til at kæntre.

De er også testet for, om de er stabile, når de er placeret på en flad og jævn overflade i et babybadekar eller på gulvet. Det vigtigste er nemlig, at badestøtten og skamlen er stabil og sidder ordentligt fast på underlaget, så barnet ikke kan rykke dem på en uhensigtsmæssig måde.

Både badestøtter og skamler må heller ikke kunne vippe på nogen måde. Badestøtterne og skamlerne er også blevet testet for, om de går i stykker eller taber dele, hvis de tabes på gulvet.

Ligesom alle andre sikkerhedsstandarder, tester denne standard også produkternes kemi og materialer. Så kan du være sikker på, at badestøtterne og skamlerne ikke indeholder nogen former for sundhedsskadelige stoffer eller farlig kemi.

Nyhed: badesæt by BabyDan

Den strengeste og nyeste britiske sikkerhedsstandard inden for sengeheste er sikkerhedsstandarden BS 7972:2001+A1:2009. Den gælder inden for sengeheste, som sættes på en voksenseng, så barnet ikke triller ud.

Sikkerhedsstandarden indebærer en test af sengehestens tekstil, som testes ved at undersøge, hvordan flammer spredes i tekstilet. Sengehesten er også testet for, om fingre eller andre kropsdele kan komme i klemme, når den er monteret.

De dele, der bruges til at montere sengehesten på sengen, er også blevet testet for, om de er skarpe og på nogen måde kan skade eller hænge fast i fingre.

Sengehesten er testet for, om den kan slås ned af sig selv og på den måde er låsemekanismen testet. I den forbindelse er sengehesten også testet for om børn kan skubbe den ned, hvis de ruller ind i den eller på anden måde skubber til den.

Den testes også for, om den vipper rigtigt op og ned og om den kan tilte. Der må heller ikke være afstand mellem sengehesten og sengen, så børn kan kravle under den.

Sikkerhedsstandarden tester også produkternes kemi og materialer. Så kan du være sikker på, at sengehesten ikke indeholder nogen former for sundhedsskadelige stoffer eller farlig kemi.

Vores Manhattan komplet halvhøj seng by BabyDan overholder den strengeste og nyeste europæiske sikkerhedsstandard EN 747-1:2012+A1:2015.

Sikkerhedsstandarden tester køjesengens sikkerhedsstyrke og holdbarhed, så du kan være sikker på, at den holder til alt, hvad den udsættes for i hverdagslivet.

Køjesengen testes for ,om barnet kan få noget i klemme eller falde ud mellem sengens sengeheste. Barnet må ikke kunne rulle ud over sengen, og den må ikke kunne tippe på nogen måde.

Benene skal være stærke nok og generelt er sengen især testet på dens stabilitet. Der er også krav til, at stigen er stabil og ikke kan vælte. Der må heller ikke være noget, som barnet kan hænge fast i, hvis han eller hun vælter. Der skal også være en sikker afstand til gulvet.

Sikkerhedsstandarden tester også på sengens kemi og materiale for at sikre, at den ikke indeholder nogen former for sundhedsskadelige stoffer eller farlig kemi.

BabyDan køjesengen overholder sikkerhedsstandarden.

Se BabyDan køjesengen

Alle BabyDan pusleborde overholder sikkerhedsstandarden EN 12221-1 + A1:2013, som er den strengeste og nyeste europæiske standard inden for pusleborde.

Sikkerhedsstandarden tester puslebordets styrke og stabilitet, ved at simulere situationer fra hverdagsbrug. Hvis puslebordet har et smalt liggemål, bliver det testet med 11 kilo og ofte lidt mere. Hvis et puslebord har et bredt liggemål, bliver det testet med 15 kilo og ofte mere.

Uanset liggemålets størrelse bliver det testet alle steder og også helt ude i kanterne. Hvis puslebordet er sammenklappeligt, laves der også en test af, om puslebordet kan holde til, at bordet slås ned uden at der tages fra.

Når det er lukket, testes der for, om puslebordet kan holde til at blive trykket med 20 kilo. Her undersøges der, om det sidder ordentligt fast til væggen. Sammenklappelige pusleborde testes altså både når de er slået ud og lukket sammen.

Når puslebordet er blevet testet på dets styrke, bliver det også testet for, om små dele falder af puslebordet, når det presses med høj vægt. Hvis der er små komponenter, bliver de testet ved, at der hives i dem for at se om et barn kan hive dem af puslebordet.

Uanset om puslebordet kan foldes sammen eller ej, testes det for om barnet kan komme i klemme eller side fast.

Som alle andre sikkerhedsstandarder tester denne standard også puslebordenes kemi og materiale. Det er vigtigt for at sikre, at de ikke indeholder nogen former for sundhedsskadelige stoffer eller farlig kemi.

Vi har også gode tilbud på nogle af vores BabyDan pusleborde, blandet andet Sofie puslebord by BabyDan og Sofie væghængt bredt puslebord by BabyDan.

Shop pulseborde

Den strengeste og nyeste europæiske sikkerhedsstandard inden for sengerande er sikkerhedsstandarden EN 16780:2018.

Sikkerhedsstandarden tester sengeranden for, om fingre og andre lemmer kan komme i klemme. Hvis der er snore på sengeranden testes de også for, om de er så lange, at de kan komme rundt om barnets hals.

Syningerne i sengeranden testes for, om et barn kan få fingeren ind under den, så fingeren kan sidde fast. Det kan være farligt, hvis fingeren sidder så godt fast, at blodtilførslen til fingeren bliver blokeret. Sengeranden bliver selvfølgelig også testet for kvælningsrisiko.

Alle tekstiler, herunder også sengerande, bliver testet for, hvordan flammer spreder sig på disse. Som alle andre sikkerhedsstandarder tester denne standard også produktets materialer for at sikre, at det ikke indeholder nogen former for farlige og sundhedsskadelige stoffer.

Den strengeste og nyeste europæiske sikkerhedsstandard for rejsesenge er standarden EN 716-1:2017+ AC 2019. Vores Weekendseng by BabyDan overholder denne standard.

For at en rejseseng kan overholde sikkerhedsstandarden, skal den klare en lang række tests. Den testes blandt andet for, om et barn kan få fingrene eller andre lemmer i klemme. Rejsesenges sider er typisk lavet af tekstil, og derfor testes de for, hvordan flammer spreder sig på dem.

Låsemekanismen i rejsesengen må ikke kunne betjenes af børn, fordi de ikke må kunne åbne og lukke rejsesengen. Låsemekanismen skal også kunne klare en styrketest, og låsemekanismen skal stadig virke, efter at sengen er blevet presset til det yderste. Styrketesten indeholder også en test af selve rejsesengen, som skal kunne holde til at børn hopper rundt i den.

Sikkerhedsstandarden indebærer også en test af, at rejsesengen automatisk låser, når den er foldet helt ud. På den måde kan du være sikker på, at den ikke pludselig falder sammen.

Rejsesengen bliver også testet for, om barnet kan få fodfæste i sengen og på den måde kan klatre op og ud af sengen. Fodfæstet er defineret som det øjeblik, at noget af barnets fod er i kontakt med materiale, som barnet kan stå på.

Som alle andre sikkerhedsstandarder tester denne standard også produktets materialer og kemi. Så ved du, at rejsesengen er helt fri for sundhedsskadelige materialer. Du skal huske, at du aldrig må bruge to madrasser på én gang i rejsesengen.

Shop weekendseng by BabyDan

Den strengeste og nyeste europæiske og danske sikkerhedsstandard for krybber og vugger er standarden DS/EN 1130:2019.

Vugger overholder standarden, når de har gennemført en lang række tests. Testsene undersøger, om vuggerne kan holde til alt det, man overhovedet kan forestille sig, at de kan blive udsat for i brug.

En vugge testes for, om fingre kan komme i klemme. Den er også testet ved en styrketest, hvor tunge vægte kastes ind i vuggens tremmer for at sikre, at de ikke falder af. Styrketesten undersøger også vuggen, ved at der presses tung vægt ned i siden på den og den slynges rundt for at teste, om den kan holde til det og om den tipper. Det skal simulere et barn, som kaster sig rundt i vuggen.

Vuggen bliver også testet for om den har en højde som gør, at et barn ikke selv kan komme ud af den. Hvis vuggen er højdejusterbar, må et barn ikke kunne betjene den. Det er også vigtigt at understrege, at der ikke må være to madrasser i vuggen på samme tid.

Uanset hvilken vugge det er, må dens madrasmål maksimalt være 3 cm fra vuggekanten og til madrassen. Det er et af sikkerhedsstandardens krav, fordi det sikrer, at barnet ikke kan få hoved, hænder, arme eller andet mast ned i mellemrummet eller under madrassen.

Som alle andre sikkerhedsstandarder indeholder denne standard også en test for kemi i produktet. Derfor kan du være helt sikker på, at når en vugge overholder sikkerhedsstandarden, så indeholder den ingen sundhedsskadelige stoffer.

De strengeste og nyeste europæiske og danske sikkerhedsstandard for højstole er standarderne EN 14988 og DS/EN 14988:2017.

Alle BabyDans højstole, Danstol by BabyDan og Angel Feast by BabyDan overholder standarderne, fordi de har gennemført en lang række sikkerhedstests.

Det er tests, som undersøger, om højstolene kan holde til alt det, man overhovedet kan forestille sig, at de kan blive udsat for i brug. Det er blandt andet en test af selen, som bliver undersøgt på alle faconer.

Selve stolen bliver også testet på alle tænkelige måder med forskellige styrketests. Vores Danstole testes ved et tryk på 100 kilo, som er langt over standarden for denne type tests.

En anden styrketest udføres med en genstand, som minder meget om en hammer. Den er lavet af stål og vejer 6,4 kilo. Hammeren bliver slået hårdt ind i stolen fra tre forskellige retninger med høj styrke. De tre retninger dækker stolens ryglæn helt oppe på dens øverste kant, på stolens sider og på fronten.

På den måde bliver højstolen i den grad testet for om den kan holde til lidt af hvert. Det tester den også for om den vælter eller tipper, når der bliver skubbet til den eller hevet i den. Når den har bestået den styrketest, bliver den testet for om den går i stykker eller mister dele, hvis den væltes.

Som alle andre strenge sikkerhedsstandarder indeholder disse standarder også en kemitest. Det sikrer, at højstolen er helt fri for sundhedsskadelige stoffer og anden uønsket kemi.

Shop højstole

Den strengeste og nyeste britiske sikkerhedsstandard for juniorsenge er standarden BS 8509:2008+A1:2011.

Når en juniorseng overholder sikkerhedsstandarden, har den gennemført en lang række sikkerhedstests. Den testes blandt andet for, om et barn kan få fingrene eller andre lemmer i klemme. Den testes også for, om tøj kan hænge fast i hjørner og kanter.

Juniorsengen skal også gennemføre en styrketest, som tester sengen for, at den kan holde til, at børn hopper rundt i den. Sengen testes også for dens madrasmål.

Der må nemlig maksimalt være 3 cm fra sengekanten og til madrassen. Det er et af sikkerhedsstandardens krav, fordi det sikrer, at barnet ikke kan få hoved, hænder, arme eller andet mast ned i mellemrummet eller under madrassen.

Som alle andre sikkerhedsstandarder tester denne standard også produktets materialer og kemi. Derfor kan du være sikker på, at juniorsengen er helt fri for sundhedsskadelige materialer. Du skal huske, at du aldrig må bruge to madrasser på én gang i juniorsengen.

Den strengeste og nyeste europæiske sikkerhedsstandard for madrasser er standarden EN 16890:2017. For at en madras overholder sikkerhedsstandarden, skal den gennemføre en masse sikkerhedstests. Den bliver testet for om der er syninger eller andet, som kan vikles rundt om barnets hals eller lemmer.

Madrassen skal også være lavet på en sådan måde, at barnet altid kan få luft ved næse og mund. Der må heller ikke være nogen skarpe kanter, som barnet vil kunne skære sig på, som for eksempel en label.

Hvis madrassen har en lynlås, må den ikke kunne betjenes af et barn. Barnet må nemlig ikke kunne åbne madrassen og få adgang til foret inde i madrassen. Madrassen bliver også testet for, hvordan flammer spreder sig på madrassen.

Madrasser til tremmeseng og vugger bliver testet på hele liggemålet for, om barnets hoved synker for meget ned i madrassen. Det er nemlig vigtigt, at barnet altid kan få luft, når han eller hun vender sig.

Det er også vigtigt, at du er opmærksom på, at der aldrig må være mere end én madras i en seng. Det skyldes, at barnets hovedet altid vil synke lidt ned i madrassen, men forholdene er anderledes, når der er flere madrasser, og så er der ingen garanti for, at barnets hoved ikke synker for meget ned i madrassen. Derfor er sikkerhedsstandarden udelukkende baseret på, at der er én madras i sengen.

Som alle andre sikkerhedsstandarder tester denne standard også produktets materialer og kemi. Du kan være helt tryg ved madrasser, som opfylder sikkerhedsstandarden, fordi de er testet helt fri for sundhedsskadelige materialer.

Den strengeste og nyeste europæiske sikkerhedsstandard for kravlegårde er standarden EN 12227:2010. Alle vores BabyDan kravlegårde overholder standarden.

For at en kravlegård overholder sikkerhedsstandarden, skal den gennemføre en masse sikkerhedstests. Den bliver testet for om der er kroge eller andet, som tøj og fingre kan hænge fast i eller sidde i klemme i.

Den må heller ikke kunne give sig, når den bliver skubbet til. Kravlegården skal også igennem en hård styrketest, hvor den presses i alle sider. Dens styrke testes ved, at der hamres på toppen, for at se om den klapper sammen eller vælter.

Der slynges også tunge vægte ind på tremmerne for at undersøge, om de bliver påvirket, falder af eller går i stykker. Uanset hvad må kravlegården ikke bøje, når den bliver udsat for styrke. Der er derfor meget høje stabilitetskrav til kravlegården.

Ligesom alle andre sikkerhedsstandarder, tester denne standard også produktets materialer og kemi. Du kan være helt tryg ved kravlegårde, som opfylder sikkerhedsstandarden, fordi de er testet helt fri for sundhedsskadelige materialer.

Shop kravlegårde

Den strengeste og nyeste europæiske sikkerhedsstandard for barnevognsseler er standarden EN13210:2004. Der er også en sikkerhedsstandard lavet af Dansk Varefakta Nævn, som er standarden DVN 5219.

Vores to barnevognsseler, Lux-sele by BabyDan og Dan 3 sele by BabyDan barnevognsseler, overholder begge standarder.

For at en barnevognssele overholder sikkerhedsstandarderne, skal den gennemføre en lang række skrappe sikkerhedstests. Den bliver testet for, om der er noget, som kroppen eller lemmer kan komme i klemme i.

Vigtigst af alt er, at barnet på ingen måde må kunne komme ud eller falde ud af barnevognsselen. Derfor indebærer sikkerhedsstandarderne en meget voldsom styrketest, hvor karabinhagerne testes med meget store vægte.

Man spænder tunge vægte fast til karabinhagerne, og lader vægtene falde til jorden. Det skal selen kunne holde til uden at gå i stykker. Vægtene har en meget større styrke end et barn har, så du kan være helt sikker på, at selen holder dit barn i barnevognen.

Barnet må heller ikke kunne åbne selen og det testes også ved en styrketest. Barnets hoved må ikke kunne smutte ud af selen, uanset hvor stor kraft der ligger bag.

Alle sikkerhedsstandarder tester også produktets materialer og kemi – disse to standarder er ingen undtagelse. Du kan være helt tryg ved barnevognsseler, som opfylder sikkerhedsstandarderne, fordi de er testet helt fri for sundhedsskadelige materialer.

Den strengeste og nyeste europæiske sikkerhedsstandard for skråstole er standarden EN12790:2009. Skråstole, som overholder denne standard, har gennemført de strikse sikkerhedstests, som der skal til for at leve op til standarden.

Det er blandt andet en test af skråstolens seler. Selve stolen gennemgår en styrketest for at sikre, at stolen ikke kan tippe eller glide. Ved styrketesten både vipper og skubber man til skråstolen fra forskellige vinkler med forskellige styrker. Så kan du være sikker på, at skråstolen kan holde til alt det, som den kan blive udsat for i brug.

Sikkerhedsstandarden indeholder også en tippetest, så man sikrer, at den ikke kan vælte. Skråstolens låsemekanisme må ikke kunne betjenes af et barn.

Som alle andre strenge sikkerhedsstandarder indeholder denne standard også en kemitest. Det sikrer, at skråstolen er helt fri for sundhedsskadelige stoffer og anden uønsket kemi.

Oeko-Tex standard 100 er en af verdens mest kendte og strikse standarder inden for tekstiler. Nåren vare er Oeko-Tex certificeret, betyder det, at den er testet helt fri for sundhedsskadelige stoffer, og at den er økologisk.

Så hvis et tekstil har mærket, kan du være helt sikker på, at ingen dele i tekstilet indeholder skadelige stoffer. Langt størstedelen af vores tekstiler er Oeko-Tex standard 100 certificeret. Det gælder eksempelvis vores BabyDan badeslag og ponchoer.

Shop badeslag og ponchoer

Hvad er en sikkerhedsstandard?

En sikkerhedsstandard er en form for dokumentation for, at et produkt er godkendt af et testinstitut. I BabyDan bruger vi de europæiske, amerikanske og britiske standarder, fordi vi mener, at det er de strengeste og dermed bedste standarder.

Når et produkt er godkendt ved du, at produktet er testet på alle tænkelige måder, så det kan klare hverdagens strabadser. For at et produkt kan blive godkendt, skal det nemlig igennem en lang række sikkerhedstests, som simulerer det, produktet kan komme ud for i brug.

Vi ved, at børn hiver, bider og skubber til tingene og det skal vores produkter selvfølgelig kunne klare – uanset hvor stærkt barnet er og hvad du og barnet kan finde på at udsætte produktet for.

BabyDan er medlem af de forskellige udvalg, som laver sikkerhedsstandarderne. På den måde er BabyDan med til at udvikle og diskutere sikkerhedsstandarderne til vores produktsortiment på europæisk plan. Du kan læse mere om vores medlemskab og vores forskellige sikkerhedstests af vores produkter under BabyDan Testcenter.

BabyDan Testcenter

keyboard_arrow_up