Babynest - Alt du bør vide

Der findes så meget forskelligt babyudstyr, at det som forældre kan være en jungle, at finde rundt i, hvad man egentlig har brug for - og ikke mindst, hvornår man har behov for det pågældende babyudstyr.

Skal man vælge en svingvugge,babynest, legetæppe, sengerand, eller har man måske behov for det hele på samme tid? Det er jo vigtigt ikke at gå ned på udstyr 😉

Hvad bruger man en babynest til?

En babynest er det oplagte valg til at få din baby til, at føle sig tryg, da den smyger sig om dit barn. Den giver samme tryghed som i mors mave. Babynesten kan anvendes til nyfødte børn og frem til de er ca. 6 måneder - selvfølgelig alt efter barnets størrelse 😊

Den er det oplagte valg til at gøre dit barns seng eller barnevogn mindre, mens dit barn er helt lille. Desuden kan den lægges ind under et aktivitetsstativ, i kravlegården osv. Mulighederne er mange. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvor du kan bruge babynesten. Den er dog ikke beregnet til at blive brugt i mors og fars seng, eller til at bære dit barn rundt i.

Babyreden giver dig mulighed for at lægge dit barn fra dig, uden at du skal være bekymret for, om barnet ruller ned på gulvet. Kanten rundt om reden sikrer, at barnet bliver, hvor det skal være. Den bløde madras er med til at sikre god komfort for den lille. Barnet må aldrig efterlades i babynesten uden opsyn.

Du kan bruge babynesten flere steder, og kan altså tage den med dig, hvis familien skal på tur. Den sikrer at dit barn altid vil føle tryghed, uanset hvor I befinder jer. Derudover beskytter kanten på babynesten også dit barn mod træk, så den lille ikke bliver så nemt forkølet.

Hvorfor en babynest?

En babynest er fantastisk fordi:

  • Den skaber tryghed hos dit barn
  • Den har mange anvendelsesmuligheder
  • Der er mindre risiko for, at dit barn ruller ud på gulvet
  • Den er med til at skabe større fleksibilitet for mor og far
  • Den er perfekt at have med, når man skal nogle steder, fordi den vil være et kendt og trygt sted for barnet at være. Den er derfor nem at have med på ferie, weekendture, besøg hos bedsteforældre, osv.
  • Den er nem at rengøre. De fleste babyreder kan vaskes på 40 grader. Babynesten må dog ikke puttes i tørretumbleren, da der er en risiko for, at den krymper. Madrassen bør ikke vaskes i vaskemaskinen. Hvis der er kommet noget på selve madrassen, som du vil fjerne, er det bedst at anvende en fugtig klud med lidt sæbe på, og vaske/duppe indtil pletten er væk. Læg herefter madrassen til tørre, f.eks. på terrassen.

Vores udvalg af babynests

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn lægges til at sove på ryggen, og at man sørger for, at børn ikke har det for varmt, når de sover. Virkeligheden er dog at børn bevæger sig i søvne og derfor også nogle gange havner et helt andet sted, og i en helt anden position, end man lagde dem - måske endda ikke på ryggen. Derfor er der mange, der sværger til åndbare nests og vugge-/sengerande.

Vores DreamSafe åndbar cuddle nest er lavet i et 3D-mønster med store lufthuller, hvilket sikrer, at den lille kan ånde, uanset om ansigtet ved et uheld skulle komme til at ligge ned mod madrassen, eller ind mod siderne. Desuden har den et fastsyet åndbart lagen, så sikkerheden er helt i top. Sved, urin og refluks kan sive ind i materialet, så det kommer væk fra den lille. En af de helt store fordele ved den er desuden, at den har et indbygget  tisseunderlag, der sikrer at diverse væsker ikke ødelægger madrassen.

Åndbar cuddle nest by BabyDan er fremstillet af et åndbart materiale, hvilket gør at du som forælder ikke skal bekymre dig, hvis den lille pludselig skulle få lagt sig med hovedet ind mod en af siderne. Babyreden har også en lækker skummadras, som er med til at sikre en god komfort for dit barn.

Cuddle Nest by BabyDan fås i forskellige farver. Har du f.eks. fået dig en lille pige, kan du få babynesten i lyserød og har du fået dig en lille dreng, findes den også i blå. Babynesten har en dejlig blød madras, så dit barn kommer til at ligge skønt. Du har samtidig mulighed for, at fjerne madrassen fra babyreden. Bunden er af 100% bomuld og har en vandtæt membran i stil med åndbart outdoor-tøj.

keyboard_arrow_up