BabyDan Testcenter

Test, test, test!

Når vi siger, at vi hos BabyDan vil være førende inden for sikkerhedsudstyr til børn, så mener vi det. Derfor tester vi alt, hvad vi kan i vores BabyDan Testcenter, for at sikre, at vores produkter er blandt de sikreste på markedet.

BabyDan sikkerhedsgitre er nogle af verdens mest sikre sikkerhedsgitre – og det arbejder vi hver dag på, at de bliver ved med at være. Derfor tester vi vores gitre både i vores eget BabyDan Testcenter og hos eksterne europæiske og internationalt akkrediterede testinstitutter som TÜV og Bureau Veritas.

Herunder kan du læse mere om, hvilke tests vi bruger på vores sikkerhedsgitre og hvorfor.

Vi tester for at give dig de bedste produkter

I BabyDan vil vi være førende inden for sikkerhedsudstyr til børn. Derfor tester vi på livet løs i vores BabyDan Testcenter, så du og dit barn kan føle jer trygge ved vores produkter.

Om os

Hvorfor tester vi vores sikkerhedsgitre?

Vi tester alle vores sikkerhedsgitre for at sikre os, at de er med til at forhindre dit barn i at komme til skade i hjemmet. Vi tester også, fordi vi er en ansvarlig producent af sikkerhedsgitre, så vi vil være helt sikre på, at du får den bedste hjælp til at passe på dit barn.

Når vi tester vores gitre, tester vi ud fra de teststandarder, som myndighederne bruger. Det er teststandarder, som europæiske sikkerhedsgitre skal testes efter for at overholde sikkerhedsstandarderne EN 1930 og EN 71.

Når et sikkerhedsgitter overholder en af sikkerhedsstandarderne, kan du være helt sikker på, at gitteret passer godt på dit barn. Det kan du være sikker på, fordi du ved, at sikkerhedsgitteret har gennemført en lang række tests, som undersøger om gitteret kan holde til forskellige scenarier fra dagligdagen.

Sikkerhedsstandarderne er nemlig lavet ud fra tusindvis af statistikker om børn, deres størrelse, vægt og hvordan de opfører sig. Derfor bruger vi de gældende europæiske og amerikanske tests til at sikre os, at vi altid tilbyder dig det mest sikre og bedste sikkerhedsgitter.

Vores sikkerhedsstandarder

Hvor tit tester vi?

Hver uge tester vi udvalgte sikkerhedsgitre i vores eget BabyDan Testcenter. Vi tester vores gitre igen og igen for du altid kan være sikker på, at du får det mest sikre sikkerhedsgitter. Hver test udføres på skift af fire medarbejdere, så vi er sikre på, at vi er så grundige som muligt.

Det ligger i BabyDans DNA, at vi vil give dig de absolut bedste forudsætninger for at passe på dit barn. Derfor tester vi ud over det, der kræves af myndigheder og teststandarder, så vi kan være 1000% sikre på, at vores gitre er verdens bedste.

Det er også grunden til, at vi tester gitrene både internt i vores BabyDan Testcenter og eksternt hos europæiske og internationalt akkrediterede testinstitutter.

Det er ikke et lovkrav, at sikkerhedsgitre skal testes internt i en virksomhed, men vi har valgt at gøre det, fordi vi går den ekstra mil for børns sikkerhed.

Lær mere om os

Vi bruger otte forskellige tests til at sikre os, at sikkerhedsgitteret kan holde til at passe på dit barn - uanset hvor meget barnet hiver, skubber og rusker i det.

Henrik Pedersen, Konstruktionschef

 

BabyDan Testcenters 8 tests

Vi bruger mange forskellige tests til at sikre os, at sikkerhedsgitteret kan holde til at passe på dit barn. I dagligdagen vil barnet nemlig helt sikkert skubbe til det, forsøge at kravle på det, hive i det og kaste legetøj på det.

Det og meget mere skal sikkerhedsgitteret kunne klare. Derfor har vi otte forskellige tests, som simulerer et barns handlinger.

Basketball Test

Hvis dit barn kommer løbende ind i sikkerhedsgitteret, må det ikke vælte. Det kan også være, at dit barn kommer kørende ind i det på sin løbecykel eller legetøjsbil, så barnet har god fart på. Uanset hvordan og hvor hurtigt barnet støder ind i sikkerhedsgitteret, skal det kunne holde til det.

Derfor tester vi alle vores sikkerhedsgitre med en Basketball Test, hvor en basketball på 10 kilo støder hårdt ind i gitteret 28 gange. Vi gør det for at undersøge, om man kan vælte eller rykke gitteret. 

Vi tester det på mange forskellige steder på gitteret, så vi er sikre på, at gitteret ikke har svage punkter.

Rattle Test

Børn er nysgerrige efter at gå på opdagelse og lære. Derfor vil dit barn helt sikkert være nysgerrig efter det, som er bag et sikkerhedsgitter. Det kan få barnet til at ruske i gitteret, og det skal det selvfølgelig kunne holde til.

En Rattle Test simulerer et barn, som rusker og hiver i sikkerhedsgitteret. Testinstrumentet skal forestille en hånd, som rusker i gitteret i 8 minutter. Ruskeriet foregår med specielt udstyr. 

Så er vi sikre på, at sikkerhedsgitteret kan klare alle skub, træk og rusk, som det kan blive udsat for i dagligdagen.

Se alle vores sikkerhedsgitre her

Push-Pull Test

Nogle børn er små udbryderkonger, som vil prøve at komme om på den anden side af sikkerhedsgitteret. Derfor tester vi i BabyDan Testcenteret alle vores gitre med en Push-Pull Test, som skal simulere et barn, der forsøger at komme ud.

Testen simulerer et barn, som trækker så hårdt i gitteret, som han eller hun kan. Robotten skubber med 14 kilo og kører 10.000 gange frem og tilbage. Det tager cirka en dag. 

Vi bruger testen til at sikre os, at barnet på ingen måde kan rykke med sikkerhedsgitteret.

Test for tremmeafstand

Børn er nysgerrige og vil sikkert undersøge et sikkerhedsgitter, ved at stikke hænderne igennem tremmerne. Det kan være farligt, hvis et barn kan få kroppen igennem tremmerne, og især hvis barnet får hovedet i klemme.

Derfor tester vi tremmeafstanden på alle BabyDan sikkerhedsgitre. Så er vi sikre på, at barnet ikke kan komme ind mellem tremmerne og risikere at sidde fast. Testen udføres med en speciel hofte konus og tester med 30N tryk.

Finger entrapment

Det ville være ulykkeligt, hvis dit barn får fingrene i klemme. Det er desværre noget, som de fleste børn oplever på et tidspunkt. Det kan gøre rigtig ondt og kan være farligt.

Vi vil gerne forhindre, at dit barn får fingrene klemt i vores sikkerhedsgitre. For at undgå, at det sker, tester vi for, om små fingre kan komme i klemme i vores sikkerhedsgitre. 

Vi tester gitteret på alle vinkler, så vi er helt sikre på, at ingen små fingre bliver klemt.

Foot Step Test

Uanset om du bruger et sikkerhedsgitter i en døråbning, i en gang, ved trappens bund eller på trappens top, er det meget vigtigt, at dit barn ikke kan få fodfæste og kravle over gitteret.

Derfor tester vi vores sikkerhedsgitre med en Foot Step Test, som sikrer, at et barn ikke kan stille sig på fodpladen og kravle over.

Vores sikkerhedsgitre har en højde på mindst 65 cm op til toprammen, og derfor kan du være sikker på, at dit barn ikke kan kravle over det.

Small Parts Test

De fleste forældre ved, at børn putter alting i munden. Derfor er det enormt vigtigt, at dit barn ikke kan putte ting i munden, som kan sætte sig fast i dets hals. Det kan nemlig udgøre en risiko for kvælning. 

Alle BabyDan sikkerhedsgitre bliver derfor testet for om små dele kan trækkes af gitteret.

Tests for indholdsstoffer

Når du har små børn i hjemmet, må der ikke være noget, som indeholder skadelige kemikalier. Små børn vil nemlig tit både sutte og bide i nye ting, når de skal udforske deres omverden. Det kan være alt lige fra hånden til legetøjet. 

Når du sætter et sikkerhedsgitter op, vil barnet helt sikkert gå på opdagelse ved gitteret for at undersøge, hvad det er for noget.

Derfor tester vi altid vores sikkerhedsgitre for indholdsstoffer. Det er utrolig vigtigt, at dit barn ikke får nogen uønskede og sundhedsskadelige stoffer ind i kroppen, når han eller hun sutter på gitteret. Du kan nemlig næsten ikke undgå, at din lille guldklump finder på at sutte og bide lidt i det – og det skal der selvfølgelig være plads til.

Vores BabyDan sikkerhedsgitre er så sikre, at dit barn sagtens kan sutte på dem uden at få nogen former for skadelige kemikalier ind i kroppen.

Lær om vores arbejde med bæredygtighed

Medlem af udvalg som laver testsstandarder

BabyDan er stolt af at være medlem af udvalget S-286, der laver de teststandarder, som europæiske sikkerhedsgitre skal gennemføre for at overholde sikkerhedsstandarderne EN 1930 og EN 71.

I dag er det frivilligt for virksomheder, om de vil teste deres sikkerhedsgitre efter de gældende teststandarder. I BabyDan synes vi, at det er ærgerligt, at det ikke er et lovkrav at teste sikkerhedsgitre. Netop derfor var vi med til at oprette de europæiske teststandarder, som gælder i dag.

Vi er stadig med i udvalget S-286, så vi fortsat kan være med til at gøre teststandarderne endnu mere strikse – og sørge for, at alle børn er trygge i deres hjem.

Når et sikkerhedsgitter overholder en af sikkerhedsstandarderne, kan du være sikker på, at gitteret er sikkert for dit barn. Det kan du, fordi du kan have tillid til, at sikkerhedsgitteret har gennemført en lang række tests, som har afprøvet alle vinkler og mulige scenarier, som det skal kunne holde til i dagligdagen.

Udvalget arbejder for at gøre sikkerhedsgitre så sikre som muligt, ved at stille krav til sikkerhedsgitrenes teststandarder, brugervejledning og warnings.

BabyDan er også medlem af udvalget S-256, som laver de sikkerhedsstandarder, som møbler og andre typer af inventar skal overholde. 

Læs mere om vores sikkerhedsstandarder

Tests er halvdelen af vejen, montering er resten

Alle BabyDan sikkerhedsgitre er testet, men de kan kun hjælpe dig med at forhindre dit barn i at komme til skade, hvis de er rigtigt monteret. Det er meget vigtigt, at du monterer dit sikkerhedsgitter rigtigt for at forhindre ulykker.

Derfor har vi gjort det så nemt for dig at montere dit gitter som muligt. Det har vi blandt andet gjort ved, at alle presmonterede sikkerhedsgitre har en sikkerhedsindikator, som viser dig, når du har monteret det rigtigt.

Du kan også bruge vores Onbox app til alle slags sikkerhedsgitre. Du kan downloade vores Onbox app her.

Hvad er Onbox?

keyboard_arrow_up