Hvilke typer sikkerhedsgitre findes der?

BabyDans to typer sikkerhedsgitre

Der findes presmonterede og vægmonterede sikkerhedsgitre, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige type, for at sikkerheden er i top. Men hvad vil det overhovedet sige, at et sikkerhedsgitter er presmonteret eller vægmonteret? Og hvorfor vælge den ene type frem for den anden?

Det kan være svært at gennemskue, hvilken type gitter der passer bedst til dine behov. Så læs med herunder og bliv klogere på, hvilke typer sikkerhedsgitre du kan vælge imellem og hvad de hver passer til.

Hvorfor findes der forskellige typer sikkerhedsgitre?

I BabyDan har vi valgt at have to forskellige typer sikkerhedsgitre, fordi forskellige behov kræver forskellige gitre.

Der er nemlig forskel på, om gitteret skal bruges i en dør, for enden af en trappe, igennem et rum eller rundt om en brændeovn.

Det er grunden til, at vi har to typer sikkerhedsgitre, fordi vi gerne vil sikre os, at de passer til lige præcis dit behov, for at gitteret passer bedst muligt på dit barn.

I BabyDan skelner vi mellem to typer sikkerhedsgitre: vægmonterede sikkerhedsgitre og presmonterede sikkerhedsgitre.

Vægmonteret sikkerhedsgitter

Du skal montere et vægmonteret sikkerhedsgitter med skruer i væggene eller dørkarmene – deraf navnet ”vægmonteret”.

Vægmonterede sikkerhedsgitre kan i bund og grund bruges alle steder i hjemmet, men er særligt velegnede til trappens top, som rumdelere og rundt om en brændeovn eller en pejs.

Vi anbefaler, at du altid vælger et vægmonteret sikkerhedsgitter, hvis du vil montere det på trappens top. Det vurderer vi som det mest sikre valg, selvom presmonterede sikkerhedsgitre også er godkendt til brug på toppen af trappen.

Vil du gerne kunne flytte dit vægmonterede sikkerhedsgitter? Intet problem! Du kan tilkøbe ekstra vægbeslag og montere dem de steder i dit hjem, hvor du vil kunne bruge sikkerhedsgitteret. Så du kan nemt klikke gitteret af det ene sæt vægbeslag og klikke det på det andet.

Hvis du for eksempel gerne vil kunne bruge sikkerhedsgitteret både i hjemmet og i sommerhuset, kan du montere vægbeslag begge steder og tage gitteret med til det sted, hvor I har brug for det. Du skal dog huske på, at åbningsmålene skal være ens de steder, hvor du vil bruge dit gitter.

Vores BabyDan OLAF og BabyDan Flex sikkerhedsgitre er alle vægmonterede og findes i mange forskellige længder. Du kan faktisk forlænge både BabyDan OLAF og BabyDan Flex uendeligt, så du altid kan få dem til at passe til lige præcis dine behov.

Her er en liste over alle vægmonterede sikkerhedsgitre

Presmonteret sikkerhedsgitter

Et presmonteret sikkerhedsgitter sættes i pres mellem to vægge eller i en dørkarm. Det betyder, at du ikke skal bruge skruer og bore huller i væggene eller dørkarmen. Selvom gitteret sidder i spænd, efterlader det ingen mærker.

Du kan bruge et presmonteret sikkerhedsgitter i en døråbning, i en gang og i bunden af en trappe. Vi anbefaler ikke, at du bruger et presmonteret gitter på trappens top. Her bør du i stedet bruge et vægmonteret sikkerhedsgitter, for at sikkerheden er i top.

Når du monterer et presmonteret sikkerhedsgitter, er det vigtigt, at det sættes korrekt i spænd. For at gøre det så let for dig som muligt, har størstedelen af BabyDans presmonterede sikkerhedsgitre en indbygget sikkerhedsindikator. Det er en lille, rød plastikpind, som fortæller dig, om gitteret sidder i et korrekt pres. Sikkerhedsindikatoren sidder mellem håndtaget og selve gitteret.

Hvis du har monteret gitteret korrekt, kan du ikke se den røde indikator, når du lukker gitterdøren. Men hvis du kan se den, skal du spænde gitteret efter, for ellers kan dit barn enten åbne det eller også risikerer du, at det kan vælte, hvis barnet læner sig op af det.

Nogle af vores presmonterede sikkerhedsgitre har ikke en sikkerhedsindikator:

Når du monterer et af disse sikkerhedsgitre, skal du bruge andre metoder til at undersøge, om du har monteret det korrekt. Metoden afhænger af sikkerhedsgitteret:

  • BabyDan SlimFit og BabyDan LISE: der må maksimalt være 1 mm i afstanden mellem wallcup og spindel
  • BabyDan Perfect Close og BabyDan ANNE: der må maksimalt være 1 mm mellem håndtaget og gitteret

Uanset hvilken metoder du skal bruge til at tjekke, om dit presmonterede sikkerhedsgitter er monteret korrekt, så er det vigtigt, at du løbende tjekker det. Så er du nemlig sikker på, at sikkerhedsgitteret passer godt på dit barn.

Fordelen ved et presmonteret sikkerhedsgitter er, at det er enormt let at flytte. Det er nemlig en mere fleksibel type sikkerhedsgitter, som du nemt og hurtigt kan sætte op og tage ned igen lige så tit, som du har brug for det.

Du kan også sagtens flytte et vægmonteret sikkerhedsgitter, men med et presmonteret sikkerhedsgitter slipper du for at have vægbeslag monteret de steder, hvor du vil bruge gitteret.

Det betyder, at det eksempelvis er ideelt at tage med i sommerhuset eller med hjem til bedsteforældrene. Derfor får du større frihed med et presmonteret sikkerhedsgitter – hvis du altså skal bruge et gitter i en dør, en gang eller ved trappens bund.

Her er en liste over alle presmonterede sikkerhedsgitre

keyboard_arrow_up