Sikker ferie med børn

Skal din lille guldklump med på ferie? Der er mange ting, du skal tage højde for, når du skal på ferie med dit barn. Derfor har vi samlet nogle af vores bedste råd til en sikker familieferie her.

Uanset om det er første gang, du skal på ferie med småbørn, eller om du er rutineret, så vil du altid være bekymret for, hvordan du gør ferien så sikker og god som muligt for hele familien. Her får du et tips til, hvad du kan gøre.

1. Spring ud i det!

Det kan være en overvældende opgave at have sit barn med på ferie. Det er meget lettere at passe godt på sin lille guldklump i velkendte og børnesikre rammer derhjemme.

Men med god forberedelse og det rette udstyr, skal hele familien nok komme godt og sikkert igennem ferien. Og husk: ferien er jo kun for en periode, så du skal nok klare den.

2. Sikkerhed på køreturen

Det er vigtigt, at køreturen er sikker for hele familien. En god autostol er selvfølgelig enormt vigtig for de yngste. Du kan bruge guiden fra Rådet for sikker trafik til at finde den helt rigtige autostol.

Det er også vigtigt, at dit barn ikke bliver overophedet på køreturen. Det kan du forhindre med solskærme i bilruderne, så dit barn ikke får de varme solstråler i ansigtet. Det giver helt sikkert en mere behagelig tur for både dit barn og dig.

Køb solskærm til bil

3. Sørg for underholdning til køreturen

Det kan blive en lang tur, hvis ikke ungerne har noget at underholde sig med i bilen. Der er flere ting, som du kan gøre, for at gøre turen sjov og sikker.

Du kan for eksempel bruge en Bagsæde organizer by BabyDan eller Tablet cover by BabyDan, så børnene har legetøj, malebøger og Ipad’en inden for rækkevidde, når de keder sig.

Med en organizer eller tablet cover er barnets ting sikkert monteret i bilen, så I ikke har en masse ting liggende rundt omkring i bilen. Der er også lommer til drikkedunk og snacks, som er rigtig gode at have klar til de små.

Det kan også være en god ide at planlægge små overraskelser eller lege på forhånd, hvis børnene begynder at blive utålmodige.

Se tilbehør til køreturen

4. Husk rejsesengen

Det kan være svært at finde en sikker seng til dit barn, når I er hjemmefra. Dit barn kan også have svært ved at finde ro, hvis han eller hun skal sove i en fremmed seng. Derfor er en rejseseng (også kaldet weekendseng) en super god og sikker løsning.

Med en rejseseng har dit barn en sikker seng, som er nem at tage med på farten. Du kan let slå den ud og folde den sammen igen, når I ikke skal bruge den. Den fylder ikke ret meget, når den er foldet sammen, så den er nem at have med i bilen eller på flyet.

Lad dit barn sove i den et par gange inden ferien, så han eller hun bliver helt tryg ved den. Så er der større chance for, at I alle får en god nats søvn.

Husk også et insektnet til rejsesengen, så din lille guldklump ikke bliver generet af insekter og får myggestik.

Shop rejseseng

5. Tilbehør til klapvogn og barnevogn

En klapvogn eller barnevogn er super smart at have med på ferien. Så kan barnet nemt være med på turene og tage middagslur uden at du skal sidde på et værelse med barnet.

Det er en rigtig god ide at tage tilbehør med til klapvognen eller barnevognen, så det bliver endnu mere sikkert og komfortabelt for dit barn at være i vognen.

En kopholder kan være guld værd for dig på de varme sommerdage. Så kan du nemt have en flaske vand med, når du går med klapvognen.

Det kan være en rigtig god ide at bruge en barnevognspude til dit barn, så han eller hun får støtte i ryggen. Dit barn vil helt sikkert være nysgerrig efter at opleve alt det, som I kører forbi, og derfor vil han eller hun højest sandsynlig gerne sidde op i barnevognen. Med en barnevognspude sidder barnet godt og komfortabelt.

Et insektnet er uundværlig om sommeren, så dit barn ikke bliver forstyrret af insekter under middagsluren. Du kan også med fordel bruge en solskærm til barnevognen eller en parasol til klapvognen, så den lille ikke får solen i øjnene og bliver overophedet.

Se tilbehør til barnevogn og klapvogn

6. Slap af og nyd det

Husk, I er på ferie, så slap af og nyd det. Det er en unik mulighed for at få kvalitetstid som familie, og hvis du er godt forberedt, skal det nok blive en sikker og dejlig ferie for hele familien.

keyboard_arrow_up