Sådan børnesikrer du dit hjem

Synes du også, at det er svært at børnesikre dit hjem? Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre det så nemt og praktisk som muligt. Følg guiden herunder og få sikkerheden i top, så din guldklump trygt kan lege og lære i hjemmet.

 

Dit hjem i børnehøjde

Tag et grundigt kig på dit hjem i børnehøjde. Har du trapper, brændeovne eller skabe, som indeholder ting, som du gerne vil beskytte dit barn imod?

Måske har du også ting, som du gerne vil beskytte mod nysgerrige pilfingre – dit højtelskede porcelæn eller madvarer, som ikke skal spredes ud over køkkengulvet?

Det er vigtigt, at du undersøger dit hjem med dit barns øjne. Det gør det nemlig nemmere at gennemskue, hvor du bør bruge sikkerhedsprodukter.

BabyDan har et bredt udvalg af produkter, som dækker alle de farlige situationer, dit barn kan komme ud for i hjemmet.

Brug tjeklisten for hvert rum i hjemmet herunder og bliv klogere på, hvordan du kan øge sikkerheden i dit hjem.

Se alle vores små sikkerhedsprodukter

Børnesikring i stuen

Stuen er ofte det rum, hvor I som familie opholder jer mest. Derfor er det ekstra vigtigt, at du sørger for at børnesikre netop dette rum, så dit barn trygt kan lege.

Der er typisk mange steder i stuen, hvor små pilfingre kan komme galt afsted. Her er en liste over de områder og ting, som er meget vigtige at få børnesikret:

 • Stikkontakter
 • Møbler
 • Skabe og skuffer
 • TV
 • Vinduer
 • Brændeovn
 • Trapper

Sikkerhedsprodukter til stuen

Stikkontakter 

Stikkontakter er selvfølgelig farlige for børn, og derfor skal du huske at tjekke hele stuen for stikkontakter. De fleste hjem er nemlig fyldt med dem.

Du kan bruge BabyDan kontaktsikring til stikkontakterne, så de er nemme at bruge for forældre og ikke for børn. Du kan finde BabyDan kontaktsikring her

Møbler, skabe, skuffer og TV

I stuen er der typisk mange store møbler som reoler, skænk, vitrineskabe og lignende, som kan være farlige for dit barn på flere måder.

Alle møbler med skuffer og skabe bør du børnesikre, så du ikke risikerer, at dit barn spreder indholdet ud i hele huset.

Der kan også være ting som porcelæn og vaser, som kan vælte ud i hovedet på barnet, hvis han eller hun kan åbne skabet. Og det er en farlig situation. Du kan forhindre en sådan situation med BabyDan skabslås, BabyDan dobbeltlågelås, BabyDan multilås, BabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix sikkerhedslås.

Valget afhænger af, hvad der passer bedst til dit behov, og hvilket slags møbel det er. Du kan lære mere om de fem sikkerhedsprodukter ved at klikke på dem.

Hvis du har store møbler i stuen, er det også meget vigtigt, at du spænder dem fast til væggen, så de ikke kan vælte ned over dit barn. Her kan du bruge BabyDan Anti-Tip møbelstrop. På samme måde kan du bruge møbelstroppen til at sikre, at fjernsynet ikke kan vælte ned over dit barn.

Vinduer

Hvis du har vinduer med indvendige eller udvendige hængsler eller vertikale skydevinduer, skal du også huske at børnesikre dem.

Så kan du nemlig lufte ud, uden at skulle bekymre dig om dit barns sikkerhed. Du kan bruge BabyDan vindueslås. Når du har børnesikret stuen, kan du med ro i sindet samle familien til hygge, afslapning og leg. Du kan finde BabyDan vindueslås her.

Brændeovn

Har du brændeovn eller pejs i stuen? Så er det bare med at få den afskærmet fra dit barn. Det kan du gøre ved at bruge et BabyDan sikkerhedsgitter til brændeovnen eller pejs.

På den måde kan du afskærme dit barn fra at få adgang og komme for tæt på de varme flammer og gløder. Uanset hvilket sikkerhedsgitter du vælger, er der en dør i, så du som forælder nemt og hurtigt kan komme til brændeovnen eller pejsen.

Sikkerhedsgitre til brændeovn

Trapper

Hvis der er en trappeopgang eller –nedgang i stuen, er det vigtigt, at du bruger et sikkerhedsgitter, så dit barn ikke har adgang til trappen.

Dit barn kan nemlig risikere at vælte på trappen eller falde ned og slå sig. Med et BabyDan sikkerhedsgitter er det nemt at børnesikre trappen. Du kan finde et bredt udvalg af både sikkerhedsgitre til trappens top og sikkerhedsgitre til trappens bund. Så kan du nemt finde et gitter, som passer til jeres behov og indretning.

Børnesikring på badeværelset

På badeværelset er der mange stikkontakter og el-apparater i skabe og skuffer, som de små ikke skal have fingrene i. Du får her en liste over det, som er vigtigt at få børnesikret:

 • Stikkontakter
 • Skabe og skuffer
 • Vinduer

Sikkerhedsprodukter til badeværelset

Stikkontakter

Ingen børn skal have adgang til stikkontakterne, så du skal huske at tjekke hele badeværelset for stikkontakter. Du kan bruge BabyDan kontaktsikring til stikkontakterne, så de er nemme at bruge for voksne.

Skabe og skuffer

På badeværelset er der mange skabe og skuffer med el-apparater og andre ting, som små børn ikke skal have fingrene i.

Derfor må du børnesikre alle skuffer og skabe med sikkerhedslåse. Det kan for eksempel være BabyDan skabslås, BabyDan dobbeltlågelås, BabyDan multilås, BabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix sikkerhedslås.

Som du kan se, er der mange forskellige sikkerhedslåse at vælge imellem, når du skal børnesikre skabe og skuffer. Valget afhænger af, hvad der passer bedst til dit behov og møblet. Du kan lære mere om de fem sikkerhedsprodukter ved at klikke på dem.

Vinduer

Hvis der er vinduer i børnehøjde med indvendige eller udvendige hængsler eller vertikale skydevinduer på badeværelset, kan det være en god ide at børnesikre dem. Det giver dig mulighed for at lufte ud, uden at bekymre dig om dit barns sikkerhed. Du kan for eksempel bruge BabyDan vindueslås.

Børnesikring i køkkenet

Køkkenet er stedet med enormt mange ting, som kan være farlige for små nysgerrige piger og drenge. Det er fyldt med skuffer og skabe med køkkenudstyr og mad, køleskab, fryser, ovn og mange andre ting, som ikke er for børn – i hvert fald ikke uden opsyn af en voksen.

Det er derfor meget vigtigt, at du børnesikrer dit køkken, så det kan blive et rum med hygge og fælles madlavning på en sikker og børnevenlig måde. Her er det, som er vigtigt at børnesikre:

 • Komfur
 • Køleskab og fryser
 • Stikkontakter
 • Skabe og skuffer
 • Vinduer

Sikkerhedsprodukter til køkkenet

Komfur

Et af de farligste områder i køkkenet er komfuret. Det er meget vigtigt, at du afskærmer dit barn fra det varme komfur for at forhindre, at barnet brænder sig. Det kan du for eksempel gøre med BabyDan komfurskærm.

Køleskab og fryser

Dit barn kan få fingrene i klemme i køleskabslågen og fryserens låge. En anden god grund til at børnesikre køleskabet og fryseren er, at du så er sikker på, at barnet ikke har adgang til madvarerne derinde.

Du kan børnesikre køleskabet og fryseren med en BabyDan multilås. Du kan også bruge en BabyDan dobbeltlågelås, hvis dit køleskab eller fryser har dobbeltlåger.

Stikkontakter

Stikkontakter er ikke for børn, så du skal huske at tjekke hele køkkenet for stikkontakter. Der er typisk lidt flere, end du lige regner med.

Du kan bruge BabyDan kontaktsikring, så stikkontakterne er nemme at bruge for de voksne.

 

Skabe og skuffer

Køkkenets mange skabe og skuffer med køkkenudstyr, pander, tunge tallerkner og lignende er forbudte områder for de små. Du kan børnesikre alle skuffer og skabe med sikkerhedslåse som BabyDan skabslås, BabyDan dobbeltlågelås, BabyDan multilås, BabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix sikkerhedslås.

Som du kan se, er der mange forskellige sikkerhedslåse til børnesikring af skabe og skuffer. Valget afhænger af, hvad der passer bedst til dit behov og møblet. Du kan lære mere om de fem sikkerhedsprodukter ved at klikke på dem.

 

Vinduer

Et vindue i børnehøjde kan være meget farligt. Dit barn kan nemlig få fingrene i klemme eller i værste tilfælde falde ud ad vinduet.

Du kan bruge BabyDan vindueslås til vinduer med indvendige eller udvendige hængsler eller vertikale skydevinduer i køkkenet. Det giver dig mulighed for at lufte ud uden at bekymre dig om dit barns sikkerhed.

Børnesikring i værelser

Uanset om det er et børneværelse, soveværelse, bryggers eller kontor, bør du børnesikre alle rum, som dit barn har adgang til.

Hvis der er rum eller områder af hjemmet, som dit barn ikke må få adgang til, kan du med fordel montere et sikkerhedsgitter. Du får her en liste over de områder, du bør børnesikre:

 • Døre
 • Stikkontakter
 • Skabe og skuffer
 • Vinduer
 • Møbler og TV

Døre

Du kan forhindre, at dit barn får fingrene i klemme i dørene med en dørstopper. Du kan eksempelvis bruge en BabyDan to-vejsstop eller en BabyDan fingerbeskytter. Valget afhænger af, hvad der passer bedst til dit behov og hjemmets indretning.

Stikkontakter

Dit barn må ikke få adgang til stikkontakterne, så du skal huske at tjekke alle rum for stikkontakter. Der er typisk lidt flere i hvert rum end, du lige regner med. Du kan eksempelvis bruge BabyDan kontaktsikring, så stikkontakterne er nemme at bruge for de voksne.

Skabe og skuffer

I de fleste rum er der skabe og skuffer, som helt sikkert indeholder mange forskellige ting, som du helst ikke vil have, at dit barn får fingrene i.

Du kan børnesikre alle skuffer og skabe med sikkerhedslåse som BabyDan skabslås, BabyDan dobbeltlågelås, BabyDan multilås, BabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix sikkerhedslås.

Der er mange forskellige sikkerhedslåse og mange måder at børnesikre skabe og skuffer. Valget afhænger af, hvad der passer bedst til dit behov og møblet.

 

Vinduer 

Et vindue kan være meget farligt for dit barn. Han eller hun kan nemlig få fingrene i klemme eller i værste tilfælde falde ud ad vinduet. Du kan bruge BabyDan vindueslås til vinduer med indvendige eller udvendige hængsler eller vertikale skydevinduer. Så kan du lufte ud uden at bekymre dig om dit barns sikkerhed. 

 

Møbler og TV

Hvis du har store møbler i et rum, er det vigtigt, at du spænder dem fast til væggen. På den måde forhindrer du dem i at vælte ned over dit barn.

Du kan for eksempel bruge BabyDan Anti-Tip møbelstrop. Du kan også bruge møbelstroppen til at sikre, at fjernsynet ikke kan vælte ned over dit barn.

Sikkerhed i hjemmet

Der sker desværre en del uheld med børn i hjemmet, og flere statistikker peger på, at de fleste uheld med børn faktisk sker i hjemmet. Små børn er naturligt nysgerrige og vil gerne udforske verden. Som forældre vil vi selvfølgelig passe bedst muligt på vores børn i denne fase.

Har du trapper, brændeovn eller måske skabe og skuffer med indhold, som ikke er for de små? BabyDan har et bredt udvalg af sikkerhedsprodukter, som kan hjælpe dig med at undgå farlige situationer. På den måde kan dit barn stadig følge sin naturlige legelyst, men i sikre omgivelser.

Se alle vores små sikkerhedsprodukter

Børnesikring skal være nemt og praktisk

Inden du ser dig om, er dit barn begyndt at kravle rundt i hjemmet og er nysgerrig på at udforske alt. Det kommer som et chok for de fleste forældre, hvor hurtigt barnet lærer at åbne låger, skuffer, døre og skabe.

Derfor er det enormt vigtigt, at du lynhurtigt kommer i gang med at børnesikre hjemmet. Du kan faktisk nærmest ikke starte for tidligt med at børnesikre hjemmet.

I en travl hverdag er det svært at huske alle forholdsregler, og derfor er børnesikringer som sendt fra himlen. De afholder barnet fra at få adgang til det, som ikke er sikkert for små fingre. På den måde hjælper børnesikringerne dig med at passe på dit barn, så du ikke behøver at være på vagt hele tiden.

Det behøver ikke at være besværligt at børnesikre hjemmet. Der er også mange fordomme om, at børnesikringer og sikkerhedslåse er store og klodsede, og at er svære at bruge i hverdagen.

Men de fordomme vil BabyDan gerne gøre op med. BabyDan udvikler og producerer børnesikringer, som hjælper dig med at passe godt på dit barn. På en enkel og praktisk måde. De er nemme at montere og er små og enkle, så de passer ind i indretningen.

keyboard_arrow_up